امتحان دوره تمهدیه
سواد رسانه ای یعنی چه؟
روشن شدن هر مفهوم قبل از هرچیزی برای درک صحیح ان مفهوم می تواند کمک کند.سواد رسانه ای متشکل از دو مفهوم است:سواد و رسانه
برگردیم به دوران کودکی و روزهای اول مدرسه.زمانی که به مدرسه می رفتیم تا خواندن ونوشتن را یاد بگیریم و دیگر بی سواد نباشیم.در مدرسه ابتدا حروف الفبا را یاد می گرفتیم یعنی نسبت به شکل حروف ،صدای انها و نحوه نوشتن انها دانش پیدا می کردیم .سپس مهارت کنار هم گذاشتن حروف و خواندن و هجی کردن کلمات را یاد می گرفتیم.و بعد از مدتی کاربرد کلمات در ساختن جمله ها و خواندن ونوشتن متون مختلف را آموختیم و بدین ترتیب باسواد شدیم.
مجموعه ای از دانش ها در کنار مهارت ها به اضافه کاربردها در کنار هم ،ما راباسواد کرد.
رسانه وسیله ای است که فرستنده به کمک ان پیام خود را به گیرنده منتقل می کند. رفته رفته ابزار ارتباطی گسترش پیدا کرد و در عصر حاضر با ظهور رسانه های چاپی و الکترونیکی ،رسانه های جمعی شکل گرفتند .مهم ترین تفاوت رسانه های امروزی آن است که می توانند پیام های خود را با سرعت زیاد به طیف وسیعی از مخاطبان برسانند.
همانطور که سواد خواندن و نوشتن به ما کمک می کند تا بتوانیم انواع جملات ساده و پیچیده را بفهمیم و معناهای متفاوتی از آنها برداشت کنیم.
سواد رسانه ای هم مهارتی است که با یادگیری آن می توانیم انواع رسانه ها و تولیدات رسانه ای را درک ،تفسیر و تحلیل کنیم.هر رسانه مجموعه ای از نشانه های خاص خود را دارد که شناخت این نشانه ها در با سواد شدن ما نقش مهمی را ایفا می کند.