بررسی های نقش مبلغان در کاهش و مقابله با آسیبهای اجتماعی
با حضور وزیر کشور آقای رحمانی فضلی
ایشان با اشاره به این مطلب که ایران در وضعیت بسیار بهتری نسبت به سایر کشورهای جهان دارد اما باز هم تعداد معتادین وطلاق در کشور رو به افزایش است بیان نمودند و خبر دادند که تنوع مواد مخدر به 600مورد مواد صنعتی در حوزه مواد مخدر پیشرفت کرده است وحتی در برخی از کشورها مصرف مواد مخدر را آزاد کرده اند و بر ما هم همین فشار هست که مصرف برخی از مواد مخدر در ایران آزاد شود.
ایشان اشاره داشتند به این مطلب که شیوع سن اعتیاد نیز کاهش یافته و به طرف سن جوانی و نوجوانی رفته است وحتی رشد اعتیاد در بین بانوان هم بیشتر شده است.
در ادامه ایشان گفتند ما خدمت مقام معظم رهبری گزارش آسیب های اجتماعی را مطرح کردیم و ایشان بسیار پیگیر بودند واولویت اول را اعتیاد و مواد مخدر مطرح کردند که رسیدگی به اسیب اعتیاد باید در اولویت تمام مباحث آسیب های اجتماعی قرار بگیرد.
ایشان 47درصد زندانی ها را مرتبط با این موضوع و 5درصد آمار طلاق هم به خاطر موضوع اعتیاد دانستند.
وعلت دوری جوانان از بزرگترها را به دو علت دانستند :یکی به خاطر تغییر نسل و دیگری بحث سبک زندگی
ما فهم درستی از این نسل نداریم و نمی توانیم ارتبط درست و موثری برقرار کنیم و به درستی در جامعه آشکار است و در جامعه با 70درصد از جوانانی روبرو می شویم که انقلاب را درک نکرده اند و سنشان زیر 25 سال است .ایشان در ادامه به این موضوع اشاره کردند که در کشور ما فیلم های بسیار کمی در مورد انقلاب ساخته شده در صورتی در مورد جنگ جهانی دوم که صورت گرفت فیلم های بسیار زیادی ساخته اند تا فکر جوانانشان را اقناع کنند.ن
بعد به علت دیگر آن که سبک زندگی این جوانان است اشاره کرد که ما نمی توانیم در نوع سلیقه و سبک آنها تغییر ایجاد کنیم .ما از نوع لباس انتخاب و...این جوانان گله مند هستیم و هیج ارتباطی با جوان نمی توانیم برقرار کنیم.
در مورد مسایل اجتماعی نمی توان با ساده سازی این موضوعات را حل کرد چون انسان موجودی است که نمی توان برای او حدی قائل شد و دارای پیچیدگی های زیادی است.
در جاهای دیگر دنیا به این صورت است که خود فرد معتاد می رود به کمپ اعتیاد نه اینکه مثل ایران جمع آوری شود . و در ترک اعتیاد حداکثر 10درصد معتادین پاک می شوند بقیه باز هم به اعتیاد روی می آورند.
چون ترک اعتیاد کار بسیار سختی است همانطور که ترک برخی از عادت ها برای ما بسیار سخت می آید.
در موضوع آسیب های اجتماعی اعم از طلاق واعتیاد و.....مهم ترین مساله این است که مقابله با این موضوع را اجتماعی کنیم یعنی همه مردم را درگیر این موضوع کنیم . در بحث اجتماعی کردن از ظرفیت های اجتماعی استفاده می کنیم و برای این کار باید تبدیل به باور کرد تا پایدار بماند وبرای تحقق این هم باید از زمینه اعتقادات مذهبی و دینی مردم استفاده کرد.
ماکمتر در منبرها به این مسائل اجتماعی اشاره می کنیم و از مسائل اجتماعی غفلت شده و بهترین حالت برای یک منبری این است که بحث های اخلاقی در کنار مسائل اجتماعب مطرح شود.و باید تبدیل به یک جریان شود و گرنه جواب کلی نخواهد داد و همه باید احساس مسئولیت کنند. و ایشان در پایان بهترین روش را هم پیشگیری مطرح کردند.
لطفا نظرات خود را درباره این همایش که با حضور آقای رحمانی فضلی وزیر کشور بود اعلام کنید با تشکر و سپاس از شما .
منبع:گزارش از نسرین حاجی لو
عکس از سایت بلاغ